Dibbuk.se

Det finns många anledningar att anlita en advokat

Inget är så bra som att ha en egen advokat. Kanske har du svårt att föra din talan, varit utsatt för brott, medverkan till brott, på väg att skiljas, vill splittra ett företag eller något annat.

Det finns så många olika anledningar till att du skulle kunna behöva en advokat någon gång i ditt liv. Kanske skulle det bästa vara att leta rätt på en innan det verkligen är kris. Fråga runt bland dina vänner, hör om de känner till någon bra advokat och börja därefter ditt arbeta med att ta kontakt med dem. En i taget. Tills du hittar vad du tror du kan behöva så småningom.

De flesta advokatfirmor brukar erbjuda ett gratis inledande samtal. Där finns det möjlighet att lära känna den du har framför dig. Det är ju viktigt med förtroende för den person som ska vara din talesman i viktiga och ibland, kanske till och med, livsavgörande ögonblick i ditt liv.

Du vet aldrig när du kan behöva en advokat

För att du ska känna dig trygg kan det vara bra att veta att du har en advokat i bakfickan när det väl händer något. Det kan vara så att du råkar ut för en olycka och blir vägrad ersättning av till exempel företag, ditt försäkringsbolag eller till och med din försäkringskassa. Vid dessa tillfällen är en advokat oumbärlig.

Det kan hända att du drivit ett företag tillsammans med någon och ni vill dela på er, även då kan det vara gott med en advokat som sköter papper och ser till att ni båda får till ett bra avtal sinsemellan. Det allra smartaste är naturligtvis att ha skrivit ett bra avtal innan ens företag dras igång.

Andra vanliga ärenden är tvister mellan föräldrar där det handlar om vårdnad eller ekonomisk uppdelning. Hur bra vänner man än är i början av ett förhållande kan det alltid vara bra att ha skrivit papper sinsemellan redan i början när allt känns rosenrött. Det gör det hela ännu mer tryggt vid en eventuell förlust av ena partnern eller en separation.

Brottmål är en advokats vardag

Det som du kanske mest förknippar med att behöva en advokat kan vara i samband med brottmål. När ett brott begås kan både förövaren och den utsatte behöva en advokat som för deras talan i brottmålet. Det kan vara förvirrande med alla paragrafer och texter i samband med en domstolsförhandling. En advokat kan det där. Läs mer om juridik på denna hemsida: https://www.salmipartners.se/

Relaterade inlägg

Narkotikabrott kan leda till fängelse och i och med detta så har man som misstänkt också rätt att ha en offentlig försvarare vid sin sida. Det bör man också begära i samband med att man delges misstanke – även om det skulle handla om ett ringa narkotikabrott. Varför? Jo, av den enkla anledningen att rätt advokat och försvarare kan vara skillnaden mellan att bli friad och att hamna i fängelse.  Att vara misstänkt för ett[…]

Läs mer »

När det kommer till vissa slags brott är det svårare inom vissa områden än andra att åtala och få någon fälld. Det finns alltså en del gärningar som definitivt rör sig i gränslandet mellan det som är brottsligt och det som inte är det. Ska vi här ge förslag på den typen av brott, kan vi nämna som exempel arbetsrätten. Hör är det svårt att veta vad som är rätt och fel. Vi har lagen[…]

Läs mer »