Dibbuk.se

Snabbare behandlingstid för ditt arbetstillstånd

Letar du efter jobb i Sverige och kollar på vilka vägar som går smidigast? Kommer du från ett annat land kan du behöva ta hjälp med att få ett arbetstillstånd.

Vill du uppleva Sverige och hur samhället funkar här? Få in en ordentlig fot och bli en del av samhället? Kommer du från ett land utanför EU så måste du ansöka om ett arbetstillstånd för att få lov att jobba här. Skulle du jobba utan det är det straffbart för arbetsgivaren. Det är alltid bättre att ha sitt på det torra och göra saker enligt de lagar och regler som finns. Ett arbetstillstånd behöver man ansöka om hos Migrationsverket. Du behöver få ett godkännande för att börja jobba på det jobb du sökt. Därefter finns det bestämmelser kring hur du får byta jobb och hur länge du får vara där åt gången utan att ansöka om ett nytt. Vad som gör det enklare att få ett arbetstillstånd är om man har något extra att erbjuda. Men inte bara det, utan även att ta hjälp av en byrå som är certifierade för arbetstillstånd.

Vem hjälper dig med ditt arbetstillstånd?

Något som alla länder har och som hjälper en igenom svåra tider, det är advokater. Det är även de som är bakom byrån och hjälper dig med din ansökan. Med deras hjälp tar handläggningen inte alls samma tid som den annars hade gjort. Det kan ta över ett år om man söker tillstånd på egen hand, men med deras hjälp tar det bara några dagar.