Dibbuk.se

Har renovering blivit en klassfråga?

Att renovera kostar alltid en slant. Även om du gör det mesta själv och hyr eller lånar verktyg så behöver man material att renovera med. Att ha råd att renovera och bygga om sin bostad så att man trivs är absolut en klassfråga. Många familjer idag bor trängre än de egentligen vill och har varken råd att bygga ut, bygga om eller köpa större. Vissa vitvaror som för de flesta är en självklarhet, som till exempel tvättmaskin och diskmaskin, är en lyx för andra. 

Få ner hantverkskostnaderna

Det som brukar vara mest kostsamt under en renovering är hantverkarnas arbete. För att renoveringen inte skall skena iväg i pris så kan man be om en offert innan renoveringen börjar där allting som skall göras finns redovisat. På så sätt har både de och du bra koll på de ekonomiska förutsättningarna. 

Man kan göra mycket själv med hjälp av YouTube och liknande. Dock finns det många saker, speciellt i kök och badrum, som man absolut inte skall försöka sig på. När det kommer till att handskas med el, vatten och avlopp så skall man se till att ha certifierade rörmokare och elektriker som gör det arbetet. Även tätning av våtrum är otroligt viktigt att det blir rätt utfört. I värsta fall kan det bli dyra vattenskador som inte täcks av försäkringsbolaget. När det kommer till felaktiga el-inställningar så kan det kosta mycket mer än pengar. 

Planera för en billig renovering

Vill man göra en renovering och försöka komma ner i pris så mycket som möjligt så finns det några knep. 

Hitta den billigaste återförsäljaren

Idag finns det framförallt två webbsidor som specialiserat sig på att hitta det lägsta priset – Priserunner och Prisjakt. När du bestämt vad du vill ha för material kan du gå in där och hitta den billigaste återförsäljaren.

Skaffa en prenumeration på Råd & Rön

På Råd & Rön gör de kontinuerligt konsumenttester av olika vanliga produkter. Där kan du jämföra produkters betyg och på så sätt hitta den bästa varan till det pris som du kan tänka dig att betala. Råd & Rön har även en svart lista där hantverkare och andra företag som man skall undvika finns listade. Oseriösa eller inkompetenta aktörer kan bli väldigt dyrt!

Återbruka

Många gånger behöver man inte slänga ut ett helt kök utan det kan räcka med att lacka om luckorna eller byta handtag. Du kan också med fördel leta på webbsidor såsom Blocket för att hitta både vitvaror, badrumsinredning eller annan möblering. Skall du göra en lägenhetsrenovering i Stockholm kan du fynda fina uppsättningar. Har man tur kan man hitta nästintill nya kök, badrum och annan möblering som säljs på grund av ett felköp eller liknande. 

Lycka till med din renovering!

Relaterade inlägg

kvinnlig chef med kollegor i bakgrunden

Vissa advokater är för bra för sitt eget rykte

Det är ofta en del advokater som utmärker sig mer än andra, då de lyckas slå hål på en åklagares bevis och som frikänner den som tidigare har varit misstänkt för något brott. Leif Silbersky är en sådan advokat, som många misstänkta brottslingar mycket gärna vill anlita den dagen som de står misstänkta för ett brott. Peter Althin är en annan sådan framgångsrik advokat. De har blivit så pass kända för sin yrkeskunskap att det[…]

Läs mer »

LVU är en bestämmelse som ligger till grund för många domstolsprocesser, eftersom den alltid tillämpas emot någons vilja. Lagen behandlar just tvångsvård, oavsett om det sker mot barnets eller föräldrarnas vilja.  Den som arbetar som LVU advokat och är erfaren har säkerligen inte kort om arbeten. Egen byrå – mer stress De flesta som öppnar en egen byrå kan nog skriva under på att det blir lite mer stress än som anställd. Dock är det[…]

Läs mer »