Dibbuk.se

Drömmer du också om nedsänkta vardagsrum? Anlita en arkitekt i Stockholm

Har du också tröttnat på din tråkiga planlösning? Med ett nedsänkt vardagsrum kan du ge nytt liv till hemmet. Kontakta en arkitekt i Stockholm redan idag.

Nedsänkta vardagsrum, eller ”sunken living rooms” som de heter på engelska, är ett kvadratformat område, oftast i mitten av ett större vardagsrum, vars golv är ett par steg lägre än resten av rummet. ”Conversation pits”, som de också kallas, var en populär arkitektonisk designtrend i Nordamerika och Europa på 60-talet, med rötter ända tillbaka till 20-talet.

Designen skapades som ett sätt att introducera en känsla av intimitet till hemmet, då de nedsänkta vardagsrummen pressar familjer och gäster till ett litet, mysigt och framför allt kommunalt utrymme. Det är en sak att sätta sig ned i soffan, och en helt annan att först ta några steg ner och sedan sätta sig i soffan.

En arkitekt hjälper dig med ditt hem i Stockholm

Nedsänkta vardagsrum är kanske inte lika populära idag som när The Beatles toppade radiolistorna, men ändå finns inredningsstilen kvar. Och speciellt passande är detta till den redan öppna skandinaviska planlösningen. Genom att kontakta en arkitekt i Stockholm kan även du börja tänka på om ett nedsänkt vardagsrum skulle passa in hos dig.

Arkitekten kan hjälpa dig skissa upp idéer på hur ditt vardagsrum kan förändras och introducera en lite mer spännande retro-stil till hemmet. Med rätt design och inredning kan ditt nedsänkta utrymme bli din nya favoritplats i huset. Gästerna kommer aldrig vilja gå hem.